ΠΟΥ: Μην περιμένετε γενικό εμβολιασμό πριν από την άνοιξη του 2021

-

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αναμένει γενικούς εμβολιασμούς έως τα μέσα του 2021, υπογραμμίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να προηγηθούν αυστηροί έλεγχοι και όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα αλλά και στις τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Κανένα από τα υποψήφια εμβόλια σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σαφή σημεία αποτελεσματικότητα της τάξης του 50% που ζητήθηκε από τoν ΠΟΥ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις.

«Η Φάση ΙΙΙ των δοκιμών πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», σχολίασε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις προχωρημένες κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

«Όλα τα δεδομένα από τις δοκιμές πρέπει να κοινοποιούνται και να συγκρίνονται», είπε. «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί μετέχοντας στις κλινικές δοκιμές και αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν το εμβόλιο που έκαναν, αποδίδει. Πρέπει δηλαδή να εκτεθούν στην κοινότητα, και να διαπιστωθεί αν όντως έχουν επίκτητη ανοσία ή όχι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή μηνύματα για το εάν κάποιο εμβόλιο καλύπτει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια» είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.