Προχωρούν και στο δεύτερο εμβόλιο οι Ρώσοι, ενώ άρχισε μαζική παραγωγή και διανομή του πρώτου

-

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι την άλλη εβδομάδα αρχίζουν ευρύτατοι εμβολιασμοί σε εθελοντές (συνολικά 40.000 άτομα σε διάφορες χώρες) για το ρωσικό εμβόλιο που πήρε ήδη προέγκριση, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τη δεύτερη φάση δοκιμών και άλλο εμβόλιο.

Το εμβόλιο που έχει προεγκριθεί, το Sputnik - V θα πάρει τελική έγκριση όταν δοθεί σε χιλιάδες άτομα στην τρίτη και τελική φάση δοκιμών και όταν παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα, σε 10.000 από τους εθελοντές –ως είθισται, για να γίνεται σύγκριση αποτελεσματικόητας– θα δοθεί εικονικό σκεύασμα (πλασέμπο).

Το εμβόλιο θα χορηγείται στην Ρωσία, στη Σαουδική Αραβία, στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες, σε εθελοντές.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για εθελοντές σε διάφορες περιφέρειες της ομοσπονδίας θα αρχίσουν να αποστέλλονται αυτή την  εβδομάδα.

Το άλλο εμβόλιο

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η Φάση ΙΙ του άλλου ρωσικού εμβολίου που παρασκευάζει το Vector Institute, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Αν όλα πάνε καλά, θα μπει και αυτό στην τρίτη και τελική φάση δοκιμών. Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην προκαλεί παρενέργειες και να βοηθά στην ανάπτυξη αντισωμάτων.

Ο Υπουργός Υγείας σε σχετικά ερωτήματα απάντησε ότι «κάθε χώρα καλό είναι να διαθέτει πάνω από ένα τύπο εμβολίου».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.