Προκαλεί και τις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου, «ντου» αν αργήσουν να φύγουν από την Συρία

-
-Συμβιβαστείτε και μοιραστείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου προς Αθήνα!, Νεφέλη Λυγερού

Σε νέα πρόκληση κατά της Ουάσινγκτον προχώρησε σήμερα η Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η Τουρκία θα εξαπολύσει επίθεση στην βόρεια Συρία, «αν η αποχώρηση (των Αμερικανών) καθυστερήσει με γελοίες δικαιολογίες του τύπου οι Τούρκοι θα σφαγιάσουν τους Κούρδους».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προχώρησε σε αυτήν την δήλωση μετά τα σχόλια του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο στις 3 Ιανουαρίου, ότι η Ουάσινγκτον θέλει να βεβαιωθεί ότι «οι Τούρκοι δεν θα σφαγιάσουν τους Κούρδους» στη Συρία πριν αποχωρήσουν.

Στις δηλώσεις Πομπέο μέχρι στιγμής είχε απαντήσει η Άγκυρα μόνο σε επίπεδο εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στις ανάλογες δηλώσεις του Αμερικανού συμβούλου ασφαλείας απάντησε ο ίδιος ο Ερντογάν με ένα ξέσπασμα και Αμερικανών αξιωματούχων.

«Η Τουρκία θα πολεμήσει τις YPG, είτε οι ΗΠΑ αποχωρήσουν είτε όχι», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας ότι αλλάζει πλέον το δόγμα, αφού ο Ερντογάν ανέστειλε πριν μερικές εβδομάδες τις επιχειρήσεις για όσο διάστημα θα παραμένουν Αμερικανοί στην Συρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.