Προκαλεί πάλι ο Ακάρ: Το δόγμα της "γαλάζιας πατρίδας"

-
Διπλωματικός πόλεμος εν όψει της τουρκικής γεώτρησης στο οικόπεδο 6, Νεφέλη Λυγερού

Επανέρχεται στις θεωρίες περί "γαλάζιας πατρίδας" ο Τούρκους υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και δηλώνει προκλητικά πως "η Άγκυρα δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε ότι θεωρεί δικό της".

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο Ακάρ, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες πστα σύνορα με την Συρία και επισήμανε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», είπε. Και ο Ερντογάν όμως, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, δήλωσε πως "η Άγκυρα έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της όσον αφορά την προάσπιση των συμφερόντων της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.