Προκλητικός ο Ακάρ... "Η Τουρκία θα αντιδράσει..."

-
Διπλωματικός πόλεμος εν όψει της τουρκικής γεώτρησης στο οικόπεδο 6, Νεφέλη Λυγερού

Η Τουρκία θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της και ότι δεν θα ανεχτεί "τετελεσμένα" στο Αιγαίο επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση», απείλησε ο Ακάρ, απαντώντας έτσι σε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων.

"Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου.

"Για αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας», είπε προκλητικά ο Ακάρ.

Μίλησε επίσης πάλι περί "Γαλάζιας Πατρίδας" τονίζοντας ότι"η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της".

«θέλουμε να κλείσουμε όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Κύπρο, και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, όλοι να το γνωρίζουν αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την υπογραφη και την έγκριση της Τουρκίας», κατέληξε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.