Προς μεσολάβηση; Επαφές Σίσι με Ισραήλ-Παλαιστινίους

-

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι βρίσκεται σε επαφή με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν καιτουλάχιστον 2.500 τραυματίσθηκαν κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την ημέρα των εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σίσι είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για αυτή την ασταμάτητη αιματοχυσία.

«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας ότι το να εκφράζονται και να διαμαρτύρονται εναντίον αυτής της αμερικανικής απόφασης δεν θα τους οδηγήσει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα», πρόσθεσε ο Σίσι.

Από το Ισραήλ ζήτησε να λάβει υπόψη του τις ζωές των Παλαιστίνιων, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους νόμιμες. Η Αίγυπτος μαζί με την Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες της περιοχής που έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.