Προσέξτε τον Καμμένο, θα έχουμε «ατύχημα», λέει ο Τσαβούσογλου

-
-Συμβιβαστείτε και μοιραστείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου προς Αθήνα!, Νεφέλη Λυγερού

Σε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας με ατύχημα, επειδή ο Πάνος Καμμένος είναι «κακομαθημένο παιδί».

Μιλώντας στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε απαξιωτικά στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, τονίζοντας: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί».

Και πρόσθεσε: «Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

Ο Τούρκος υπουργός  έδειξε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του τον Πάνο Καμμένο και απευθυνόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Σε μια ομιλία πρόκληση από την αρχή μέχρι το τέλος ο Τσαβούσογλου είπε ότι «η Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο».  Συμπλήρωσε επίσης ότι «στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Η αναφορά Τσαβούσογλου πάντως σε «βραχονησίδα» είναι απάντηση και στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος στις  19 Δεκεμβρίου είχε δηλώσει, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ότι «αν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.