Και πρoσωπικά συγχαρητήρια Ερντογάν στον Μαδούρο

-

Δεν άντεξε ο Ερντογάν και συνεχάρη τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας έπειτα από μια εκλογική διαδικασία την οποία επέκρινε έντονα η διεθνής κοινότητα.

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μαδούρο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν και είναι μετά τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ένας από τους λίγους ηγέτες χωρών που το έχουν πράξει.

Ο Μαδούρο επανεξελέγη την Κυριακή αλλά η αντιπολίτευση μποϊκοτάρισε την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας "απάτη".
Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η ΕΕ και περίπου 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν δηλώσει πριν ακόμη διεξαχθούν οι εκλογές ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στο Καράκας, την πιο υψηλόβαθμη διπλωματική εκπροσώπηση των ΗΠΑ, μετά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων από την Ουάσινγκτον την επομένη της επανεκλογής του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.