Πρόθυμος να μεσολαβήσει στην Βενεζουέλα ο Πάπας, αν το ζητήσει και ο Γκουαϊδό

-

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε διατεθειμένος να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση στην Βενεζουέλα με την προϋπόθεση ότι θα το ζητήσουν και οι δύο πλευρές, και αφού γίνουν προκαταρκτικά βήματα προσέγγισης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο ποντίφικας επιβεβαίωσε  ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο του απέστειλε επιστολή, ωστόσο τόνισε ότι δεν την έχει διαβάσει ακόμη.

Ο Μαδούρο δήλωσε την Δευτέρα στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 ότι έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και τη μεσολάβησή του «σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».

Στην ερώτηση το Βατικανό να αναλάβει μια απευθείας προσπάθεια διαμεσολάβησης, ο πάπας τόνισε: «θα διαβάσω την επιστολή και θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά αρχική προϋπόθεση είναι οι δύο πλευρές να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση. Είμαστε πρόθυμοι». Πρόσθεσε τέλος ότι πρέπει να γίνουν κάποια προκαταρκτικά βήματα από το Βατικανό και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.