Πρόβλημα συνωστισμού στις υπηρεσία ασύλου – Κατεχάκη, ΄Αλιμο, Πειραιά

-
Πρόβλημα συνωστισμού στις υπηρεσία ασύλου -Κατεχάκη, ΄Αλιμο, Πειραιά

Έντονο πρόβλημα συνωστισμού παρατηρείται χθες και σήμερα στις υπηρεσίες ασύλου, οι οποίες ήταν επί δύο μήνες σχεδόν κλειστές λόγο του κορονοϊού.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε τις υπηρσίες όπου διαπιστώνεται ότι στην πράξη δεν μπορεί να γινεται θερμομέτρηση καθώς αυτή καθυστερεί ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες και επιδεινώνει την κατάσταση.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν να έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», είπε ο Ν. Μηταράκης.

Ο υπουργός υποστήριξε πως 8 στους 10 δεν χρειαζόταν καν να πάνε στην υπηρεσία, ότι έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί και ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά. Εντούτοις οι ηλεκτρονικές διαδικασίες είναι αρκετά δυσνόητες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.