Ψάχνουν αν ο Τραμπ είπε ψέμματα στον Μάλερ

-
108

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ερευνά αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ψευδομαρτύρησε στη γραπτή κατάθεσή του προς τον τότε ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας του τελευταίου για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το CNN, ο νομικός σύμβουλος της Βουλής δήλωσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον ότι οι βουλευτές εξετάζουν αν οι γραπτές απαντήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου προς τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ήταν αναληθείς. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής δεν ήταν πάντως άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα.

Σημειώνεται ότι ο Μάλερ υπέβαλε την αναφορά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ τον Μάρτιο, αφού ολοκλήρωσε μια έρευνα 22 μηνών για την εκστρατεία της Μόσχας να προωθήσει την υποψηφιότητα του Τραμπ στις εκλογές του 2016, μέσω κυβερνοεπιθέσεων και προπαγάνδας. Η έκθεσή του Μάλερ περιλάμβανε και αναφορές στις επαφές που είχε το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ με τη Μόσχα.

Σημειώνεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην αντιπρόεδρος του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Ρικ Γκέιτς, κατέθεσε σε δικαστήριο ότι το επιτελείο του αμερικανού προέδρου επιθυμούσε τότε διακαώς να ενημερώνεται για τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μπορούσαν να βλάψουν την πολιτική αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Η δήλωση αυτή έρχεται όμως σε σύγκρουση με την ένορκή, γραπτή, δήλωση που έκανε ο Τραμπ στον Μάλερ.