Ψυχροί οι Ρώσοι με την ελληνική έξοδο

-
Ψυχροί οι Ρώσοι με την ελληνική έξοδο

Ειδησεογραφική είναι η αναφορά που κάνουν τα περισσότερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην ελληνική έξοδο από τα μνημόνια. Το TASS στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM και υπογραμμίζει τις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Το Ria Novosti φιλοξενεί δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος αναλύσεων της επενδυτικής εταιρείας REGION, Βαλέρι Βάισμπεργκ, που έγιναν στο ραδιόφωνο Sputnik. Ο Βάισμπεργκ εκτιμά ότι «το να αναμένει κανείς ότι στα προσεχή δέκα χρόνια η Ελλάδα θα επιστρέψει σε κανονικούς σταθερούς μακροοικονομικούς δείκτες είναι κάτι εξαιρετικά προβληματικό». Ο ίδιος τονίζει ότι η προσοχή θα πρέπει να «εστιασθεί στην μεταρρύθμιση της οικονομίας και στις ιδιωτικοποιήσεις».

Καθαρά ειδησεογραφική είναι και η αναφορά της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Rossiskaya Gazeta, όπως και της οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία σημειώνει ότι «η Ελλάδα ζούσε με τα χρήματα των χωρών της ΕΕ και του ΔΝΤ από το 2010».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.