ΠτΔ: "Για την απαγόρευση για το Πολυτεχνείο θα κρίνουν οι δικαστικές αρχές"

-

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέφυγε να πάρει θέση στο ζήτημα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί".

Η ανακοίνωση βγήκε μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) και του ΣΦΕΑ (Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών) που ζήτησαν με κοινό ψήφισμά τους από την Πρόεδρο να τοποθετηθεί επί της συνταγματικότητας αλλά και της δημοκρατικότητας της απαγόρευσης.

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου»,  ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.