Πύρινη κόλαση στο Μπαγκλαντές, δεκάδες νεκροί

-

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκας, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, γνωστοποίησε η πυροσβεστική του Μπανγκλαντές.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 70 πτώματα. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, διότι οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Τζουλφικάρ Ραχμάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Η πυρκαγιά, η οποία κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε όταν εξερράγη δεξαμενή αερίου, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο πολυώροφο ακίνητο, στην κεντρική συνοικία Τσόκμπαζαρ, όπου υπήρχαν κατοικίες αλλά και αποθήκες με εύφλεκτα χημικά, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής.

Η φωτιά εξαπλώθηκε κατόπιν σε τέσσερα γειτονικά ακίνητα, όπου ήταν επίσης αποθηκευμένα χημικά προϊόντα, κυρίως πλαστικά και αεροζόλ. Επικράτησε πανδαιμόνιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, και πολύς κόσμος «δεν μπόρεσε να ξεφύγει» από τις φλόγες, αφηγήθηκε ο Άχμεντ, εξηγώντας ότι οι δρόμοι στη συνοικία είναι πολύ στενοί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.