Πυρκαγιές στην Αριζόνα με το θερμόμετρο στους 42 βαθμους - 37 μέτωπα σε όλες τις ΗΠΑ

-

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Καλιφόρνια, στο Κολοράντο και στη Γιούτα αυτήν την εβδομάδα, ενω μεγάλη φωτιά απειλεί σήμερα και οικισμούς στην Αριζόνα

Οι συνθήκες ξηρασίας στην Αριζόνα και οι άνεμοι άνοιξαν τρία μέτωπα στην πολιτεία, ενώ συνολικά όλες οι ομόσπονδες πολιτείες αντιμετωπίζουν 37 εστίες.

Η φωτιά στην Αριζόνα εξαπλώθηκε και στον Εθνικό Δρυμό του Τόντο και πρόκειται για την έβδομη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Αριζόνα, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Πυροσβεστικό Κέντρο (NIFC) και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Αναμένουμε υψηλότερες θερμοκρασίες», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι της ανωτέρω υπηρεσιας, οι οποίοι προβλέπουν ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου έως τη Δευτέρα. Αυτό θα δημιουργήσει πιθανόν νέες δυσκολίες ή και νέες εστίες ξεραίνοντας ακόμα περισσότερο τη γη.

Η Αριζόνα αντιμετωπίζει παράλληλα αυτή την εβδομαδα και μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού -πάνω απο 2.000 νέα κρουσματα την ημέρα και 30 έως 40 νεκρούς ημερησίως.

Η φωτιά έχει καταστρέψει 229.800 στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό Κάιμπαμπ, σε απόσταση περίπου 65 χλμ βορείως του Γκραν Κάνιον. Επίσης πάνω απο 400 σπίτια εκκενώθηκαν εξαιτίας άλλου μετώπου στα βόρεια της Τουσόν.

Εν τω μεταξύ έχουν τεθεί υπό σχετικό έλεγχο μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, στο Κολοράντο και στη Γιούτα,παρότι παραμένουν ενεργά κάποια μέτωπα μικρότερης έκτασης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.