"Αλλάχου Άκμπαρ" και νέα επίθεση στη Γαλλία... Νεκρός ο δράστης

-

Ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι αρχικά επιχείρησε να επιτεθεί σε περαστικούς σε δρόμο της Αβινιόν σήμερα (29/10) στις 11:15 όπως μεταδίδει το Europe 1. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο επιτιθέμενος φέρεται να φώναζε επανειλημμένως «Αλλάχου Άκμπαρ». Στη συνέχεια κινήθηκε εναντίον αστυνομικών, με τους ίδιους να ανοίγουν πυρ. Ο ύποπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Η απόπειρα επίθεσης έρχεται λίγο μετά από ένοπλη επίθεση στη Νίκαια που έχει κοστίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους με βάση τα τωρινά δεδομένα. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας που κράδαινε ένα μαχαίρι φωνάζοντας «Αλάχου Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους σε εκκλησία της Νίκαιας, σύμφωνα με την αστυνομία και Γάλλους αξιωματούχους. Παράλληλα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, συναγερμός σήμανε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε φύλακα του γαλλικού προξενείου. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του τραυματία δεν κινδυνεύει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.