"Άνευ σημασίας γεγονός"... Απίστευτος Τραμπ και Συρία

-

"Άνευ σημασίας", χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την παραίτηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, του Μπρετ ΜακΓκέρκ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης για τον "θόρυβο" που δημιούργησαν για το γεγονός.

"Ο Μπρετ ΜακΓκέρκ, τον οποίο δεν γνωρίζω, διορίστηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα το 2015. Θα αποχωρούσε από την θέση του τον Φεβρουάριο, αλλά μόλις παραιτήθηκε. Για να τραβήξει την προσοχή; Τα Fake News διογκώνουν ένα άνευ σημασίας γεγονός!", είπε ο Τραμπ στο twitter.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι αν οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός ηγέτης εκτός από τον ίδιο έδινε εντολή για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία "αυτό το πρόσωπο θα ήταν ο πιο δημοφιλής ήρωας στην Αμερική".

Νωρίτερα το Σάββατο αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. ανέφεραν ότι ο ΜακΓκέρκ υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, η οποία θα ισχύει από την 31η Δεκεμβρίου, στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους σχεδόν 2000 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία, μια απόφαση που θορύβησε στους συμμάχους των ΗΠΑ. Την Πέμπτη ακολούθησε η αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

Ο ΜακΓκερκ, που επρόκειτο να αποχωρήσει από τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2019, διαφώνησε με την απόφαση του Τραμπ για τη Συρία, επισήμανε ένα πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης, ενώ η αποχώρηση του Μάτις συνέβαλε στην πρόωρη παραίτηση του ΜακΓκερκ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.