"Ανεύθυνο να μην δεχτεί επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit η ΕΕ..."

-

Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρνηθεί να ανοίξει και πάλι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λάιαμ Φοξ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει πως επιδιώκει αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες για να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, όμως η ΕΕ έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

«Λένε πραγματικά πως θα προτιμούσαν να μην διαπραγματευθούν και να καταλήξουμε σε μια θέση 'μη συμφωνίας';», είπε ο Φοξ στο Sky News σε προμαγνητοφωνημένη συνέντευξή του. «Είναι προς το συμφέρον όλων μας να φθάσουμε σ' αυτή τη συμφωνία και το να λέει η ΕΕ ότι δεν θα το συζητήσουμε καν μου φαίνεται πως είναι πολύ ανεύθυνο».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.