"Ανίκανη η Ελλάδα, την χρησιμοποιούν άλλες χώρες κατά της Τουρκίας..."

-

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως αναζήτηση Δικαιοσύνης. «Η Τουρκία αποστρέφεται αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία».

Όπως τόνισε, αναφερόμενος εμμέσως στην Γαλλία, η εποχή των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει. «Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη νέα περίοδο οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα σταδιακά θα αυξηθούν», σημείωσε, όπως μεταδίδει η Sabah και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν αναζήτηση δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Αλγερινό ομόλογό του, αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι «η τροφοδότηση (σ.σ. από την Ελλάδα) της έντασης στην περιοχή θα βλάψει μόνο την Ελλάδα». Χθες, Δευτέρα, σε δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την πειρατεία και τη ληστεία στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;» είχε δηλώσει ο Ερντογάν. Στο κλίμα αυτό, η Άγκυρα το βράδυ της Δευτέρας δέσμευσε με Navtex περιοχή λίγο πιο βόρεια από αυτά που είχε δηλώσει με τις προηγούμενες οδηγίες.

Και η νέα ναυτική αγγελία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανανέωση για το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis και, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα παραμείνει στην περιοχή έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η Αθήνα εξέδωσε αντί-Navtex.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.