"Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η ελληνική επικράτεια..."

-

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο η ελληνική επικράτεια», απαντά, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη προς την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «RealNews».

«Υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπερασπιζόμαστε και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», επεσήμανε και πρόσθεσε, σχετικά με το αν υπάρχουν φόβοι για επιθετική κίνηση της Τουρκίας, ότι «ο ρόλος μας δεν είναι να φοβόμαστε, αλλά να εργαζόμαστε για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Ρήγας τόνισε: «Υπάρχει μια προσπάθεια ενοχοποίησης της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ολοκληρώσει τον κυβερνητικό κύκλο σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή. Οι εκλογές δεν είναι προτεραιότητά μας, προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας σε μεταμνημονιακές συνθήκες».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε ότι «όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.