"Δώρο" των Κούρδων; Έκρηξη στο Αφρίν... Νεκροί σύμμαχοι της Άγκυρας

-
2487

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων ανταρτών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν διασώστη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκτεταμένη ζημιά στην περιοχή της αγοράς, με πυρκαγιές ακόμη να καίνε. Παρόμοιες επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων περιοχών σε πόλεις όπου ζουν κυρίως Άραβες στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας υπό τον έλεγχο υποστηριζόμενων από την Άγκυρα δυνάμεων είναι συχνές. Κάτοικοι και Σύροι αντάρτες κατηγόρησαν την YPG για την επίθεση. Οι κουρδικές δυνάμεις επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, αλλά αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους.

Ο τουρκικός στρατός βοήθησε τους Σύρους αντάρτες να καταλάβουν το Αφρίν, μια κυρίως κουρδική πόλη, από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τον Μάρτιο του 2018 σε μια μεγάλη επιχείρηση. Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν έκτοτε δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία η οποία εκτείνεται κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.