"Έτοιμος για συνομιλίες από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017..."

-
Τοπίο στην ομίχλη

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει το απόγευμα νέα συνάντηση με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος «να ξεκινήσει και σήμερα τον διάλογο για το Κυπριακό από εκεί όπου διακόπηκε τον Ιούλιο του 2017».

Σε ερώτηση, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος και από την άλλη πλευρά, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι «αυτό είναι πραγματικά ένα ερώτημα και είναι αυτό που διερευνά και η κ. Λουτ». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει η ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, σημειώνοντας ότι δεν εννοεί μόνο τους Τουρκοκύπριους, αλλά και την Τουρκία, η οποία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στη λύση του Κυπριακού.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδομος Προδρόμου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι «χρειάζεται ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά» για να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς για τις διαπραγματεύσεις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κ. Λουτ να επανέλθει τον Μάρτιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.