"Εξαγωγή" κρουσμάτων από την Αθήνα - Θα βλέπουν Αθηναίο και θα παίρνουν δρόμο

-

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν οι λιγοστοί κάτοικοι χωριού της ορεινής Ναυπακτίας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, που επισκέφτηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο.

Πρόκειται για το ορεινό χωριό Κεντρική, επισήμως 100 κατοίκων αλλά στην πράξη, περίπου τριάντα. Εκεί πήγε την περασμένη Κυριακή για μνημόσυνο συγγενούς της της μια κάτοικος Αθηνών, η οποία τη Δευτέρα ή ίσως και την Κυριακή το βράδυ όταν επέστρεψε στην πρωτεύουσα, παρουσίασε συμπτώματα, έκανε τεστ και βγήκε θετική.

Ο δήμος Ναυπακτίας έχει λάβει μέτρα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού την Κυριακή στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας -δέκα από άλλες περιοχές.

Τριάντα κλείστηκαν στα σπίτια τους

Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ασθενούς ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Κεντρική (πρώην Ανδροβίτσα) ήταν γνωστή επί Τουρκοκρατίας και για την ύπαρξη κλεφτών και αρματωλών, όπως μαρτυρούν και τα "Ταμπούρια του Καπετάν Σαφάκα" στα βορειοδυτικά της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.