"Μάθετε στα παιδιά σας ιερογλυφικά..."

-

«Αντί να σχεδιάζουν ένα δέντρο, καλύτερα να μαθαίνουν να γράφουν ιερογλυφικά σύμβολα». Με αυτό το απλό επιχείρημα αλλά και με όλη την πρακτική που ακολούθησε στη ζωή του, αναδεικνύοντας την αιγυπτιακή ιστορία και τον πολιτισμό από τα πανάρχαια χρόνια, ο πρώην γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και ακόμη και σήμερα κορυφαίος αρχαιολόγος στη χώρα του Νείλου, Ζάχι Χαουάς, προτρέπει την αιγυπτιακή κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μάθημα ιερογλυφικών στα δημοτικά σχολεία.

Ο διάσημος Αιγύπτιος αρχαιολόγος δήλωσε αυτά στο δορυφορικό αιγυπτιακό κανάλι MBC, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, όπου αυτές τις ημέρες και για ένα μήνα, καλεί από μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που παρουσιάζεται στην πλατεία Times της Νέας Υόρκης τους πολίτες όλου του κόσμου να επισκεφτούν την Αίγυπτο και να γνωρίσουν από κοντά τον πανάρχαιο πολιτισμό της. Ο Ζάχι Χαουάς έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία επαναπατρισμού των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.