"Με 40 SU-35 η Τουρκία δεν σώνεται από Ελλάδα και Αίγυπτο"

-

Η Άγκυρα προτίθεται να αγοράσει 40 Su-35 από τη Ρωσία, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όμως στο ρωσικό  ππρακτορείο Svobodnaya Pressa φιλοξενούνται δηλώσεις ειδικών που προειδοποίησαν τους Τούρκους πως «με τα 40 Su 35 και τους S-400 μπορεί να κλείνουν την ψαλίδα με την Ελλάδα στον αέρα, αλλά είναι και πάλι αδύνατον να νικήσουν τις δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου».

Μάλιστα τα 40 Su-35 θα τα αγοράσει με δανεισμό απο τη Ρωσία.

«Οι Έλληνες έχουν 156 F-16 Fighting Falcon, καθώς και 22 Mirage 2000. Εάν προσθέσετε άλλα 200 αιγυπτιακά F-16, τότε η ισορροπία ισχύος δεν αφήνει καμία ελπίδα στα 40 Su-35», αναφέρουν ανώνυμες πηγές στην τουρκική Milli Gazete και το άρθρο αναπαρήχθη σε ρωσικά και αζερικά ΜΜΕ.

Δεν είναι σαφές αν το σχόλιο είναι Ρώσου εμπόρου όπλων προς τους Τούρκους που συμμετείχαν στην έκθεση όπλων προ δεκαημέρου ή Ρώσου με άλλη ιδιότητα. Ο ίδιος φέρεται να προσθέτει:

«Φυσικά, το αποτέλεσμα των αεροπορικών μαχών επηρεάζεται όχι μόνο από τον αριθμό των αεροσκαφών, αλλά και από την εκπαίδευση των πιλότων, όμως ο αριθμός πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψιν».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.