"Μπορούμε να εισβάλλουμε": Η Χεζμπολάχ απειλεί Ισραήλ

-
Οι Τούρκοι σκότωσαν μέλη της Χεζμπολάχ στο Ιντλίμπ

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ έχει τη δυνατότητα «εδώ και χρόνια» να εισέλθει στο Ισραήλ, δήλωσε ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, στην πρώτη αντίδραση μετά την ανακάλυψη από το Ισραήλ τούνελ στο έδαφός του που ξεκινούν από τον Λίβανο.

Η αποκάλυψη του Ισραήλ «επιθετικών τούνελ», όπως τα αποκαλεί, της Χεζμπολάχ τον περασμένο μήνα και η κατηγορία του Λιβάνου ότι ένας ισραηλινός συνοριακός φράκτης εισέρχεται στο έδαφός του, έχουν αυξήσει τις εντάσεις.

Τo Ισραήλ θεωρεί πως το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του και η Χεζμπολάχ η κύρια απειλή στα σύνορά του. Διεξάγει μια όλο και πιο απροκάλυπτη εκστρατεία στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον και των δύο στη Συρία, όπου πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης στον εμφύλιο πόλεμο.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Σαγέντ Χάσαν Νασράλα είπε πως η Χεζμπολάχ δεν θέλει να εμπλέξει τον Λίβανο σε πόλεμο με το Ισραήλ. Είπε, ωστόσο, ότι υπάρχουν φόβοι πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να κάνει κακή εκτίμηση ενόψει των ισραηλινών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και να «προβεί σε μια τυχοδιωκτική ενέργεια».

Προειδοποίησε πως ο «άξονας της αντίστασης», όπως αυτοαποκαλείται η οργάνωση, το Ιράν και η Συρία, μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο αντίδρασής τους στα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία, περιλαμβανομένου ενός βομβαρδισμού του Τελ Αβίβ.

Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χεζμπολάχ έχουν δηλώσει πως ένας νέος πόλεμος ανάμεσά τους θα είχε μεγαλύτερη ένταση από τον τελευταίο, το 2006, που διεξήχθη στο έδαφος του Λιβάνου.

«Μέρος του σχεδίου μας στον επόμενο πόλεμο είναι να εισέλθουμε στη Γαλιλαία, ένα μέρος του σχεδίου μας για το οποίο είμαστε ικανοί, Αλλάχ θέλοντος. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ότι την έχουμε εδώ και χρόνια», είπε ο Νασράλα.

Προσέθεσε πως ολόκληρο το Ισραήλ θα ήταν το πεδίο μάχης και επανέλαβε πως η οργάνωση έχει τώρα στην κατοχή της πυραύλους ακριβείας που μπορούν να πλήξουν στόχους σε βάθος μέσα στο έδαφος του Ισραήλ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.