"Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν"

-

Για τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν του εντοπισμού των δύο μαθητών στη Σάμο κάτω από τα χαλάσματα, αναφέρθηκε ο πατέρας του 17χρονου. «Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Αλέξης Κομνηνός. Όπως είπε, αφού βρήκε το άλλο του παιδί μετά τον σεισμό έψαξε για τον 17χρονο, ωστόσο δεν απαντούσε στο κινητό του.

Βρήκε τον πατέρα της 15χρονης και στη συνέχεια μαζί εντόπισαν τις τσάντες των παιδιών. Αναφερόμενος στην προσπάθεια των διασωστών, είπε ότι σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τους ανηλίκους. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το "παιχνίδι τελείωσε"». Παράλληλα, έκανε έκκληση για να βρεθεί μία λύση όσον αφορά στα εγκαταλελλειμένα κτίρια που υπάρχει. «Στη μνήμη των παιδιών μας», είπε, και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους». Κλείνοντας αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νησί αναφέροντας πως «είδε το σημείο (σ.σ. όπου πέθαναν τα παιδιά) και δεν πίστευε στα μάτια του. Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο». Συγκεκριμένα, η εξόδιος ακολουθία για την 15χρονη έγινε στις 12:00 στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ η εξόδιος ακολουθία για τον 17χρονη θα γίνει σε λίγο στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.