"Παραμύθια" αναχαίτισης πάνω από τη Δαμασκό

-

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε αρχικά ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε εχθρικούς στόχους στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, ωστόσο λίγο αργότερα γνωστοποίησε ότι η επίθεση δεν συνέβη.

«Τα συστήματα αεράμυνάς μας αναχαίτισαν εναέριους εχθρικούς στόχους στα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, στο νότιο τμήμα της Δαμασκού» έγραψε το Sana στο πρώτο τηλεγράφημά του.

Κατόπιν το πρακτορείο απέσυρε το τηλεγράφημα από τον ιστότοπό του και λίγο μετά επικαλέστηκε μια πηγή από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού που έλεγε: «δεν υπήρξε καμία επίθεση στο αεροδρόμιο και η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά».

Μια καλά ενημερωμένη πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «προφανώς πρόκειται για λάθος συναγερμό». Εντούτοις, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι υπήρξαν πυρά κοντά στο αεροδρόμιο.

«Εκρήξεις ακούστηκαν στα περίχωρα της Δαμασκού… καθώς εκτοξεύτηκαν αντιαεροπορικά πυρά» κοντά στο αεροδρόμιο, επισήμανε. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η φύση των στόχων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.