"Ψηλώνει" τον φράκτη στο Μαρόκο η Ισπανία

-

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, χώρας δεχόμενης έντονη πίεση εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών, θα αυξήσει το ύψος των διπλών συνοριακών φρακτών που χωρίζουν το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Θέουτα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη Μαδρίτη.

Το υπουργείο ανέφερε πάντως παράλληλα ότι τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην κορυφή των φρακτών θα αντικατασταθούν από άλλο υλικό, που δεν θα προκαλούν τραυματισμό μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν.

«Το ύψος του φράκτη θα αυξηθεί κατά 30%, φθάνοντας τα δέκα μέτρα, εκεί όπου γίνονται οι περισσότερες είσοδοι» μεταναστών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θέουτα. Οι δηλώσεις του περιέχονται σε δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Τον φράκτη έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να περάσουν μαζικά τα τελευταία χρόνια Αφρικανοί μετανάστες που επιδιώκουν να διεισδύσουν στον ισπανικό θύλακα όπου, μαζί με εκείνον στη Μελίγια, βρίσκονται τα μοναδικά χερσαία σύνορα μεταξύ της Αφρικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.