"Τίποτα που πρέπει να φοβούνται στην συμφωνία των Πρεσπών..."

-
Πόση πραγματικότητα μπορούν να αντέξουν οι Έλληνες, Οράτιε;, Κώστας Λάβδας

«Με το πέρασμα του χρόνου όλοι οι άνθρωποι θα δουν πως δεν υπάρχει τίποτα το οποίο θα πρέπει να φοβούνται σε αυτήν τη συμφωνία και θα αυξάνεται το ποσοστό αυτών που είναι υπέρ αυτής», δήλωσε σε συνέντευξή του ο εθνικός συντονιστής της "Βόρειας Μακεδονίας" για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, Στέβο Πεντάροφσκι.

Υπογράμμισε δε, πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιλήψεις εδραιωμένες επί δεκαετίες, «σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε υπογράψει και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε». Εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι μια επιτυχημένη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου.

Σε ό,τι αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο κ. Πεντάροφσκι υπογράμμισε ότι «με την ένταξη, η Βόρεια Μακεδονία θα αποκτήσει διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, η εσωτερική συνοχή θα αυξηθεί γιατί όλες οι εθνοτικές κοινότητες είναι υπέρ αυτού του στρατηγικού στόχου και δεν υπάρχουν διαφορές ως προς αυτό ανάμεσά μας», ενώ εκτίμησε ότι οφέλη υπάρχουν και για την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα για το εσωτερικό της χώρας εξήγησε πως το γεγονός ότι «όλες οι εθνοτικές ομάδες είναι υπέρ της ένταξης στη Συμμαχία, αυτό είναι ένας ενωτικός παράγοντας», ενώ η ένταξη βοηθάει και στη σταθερότητα της χώρας σε μια ταραχώδη περιοχή, που μπορεί να μην έχει τις διενέξεις της δεκαετίας του '90 αλλά παραμένει «εύθραυστη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.