"Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην Ινδία..."

-

Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αφού η Ινδία παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε "προληπτικό πλήγμα" εντός του Κασμίρ. "Η Ινδία παραβίασε τη γραμμή ελέγχου", δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι αναφερόμενος στα ντε φάκτο σύνορα που χωρίζουν τις περιοχές του Κασμίρ που ελέγχουν Ινδία και Πακιστάν.

"Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και σε μια πρέπουσα απάντηση", πρόσθεσε ο Κουρέσι έπειτα από συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους στο υπουργείο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί η κατάσταση πρόσθεσε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο Κουρέσι είχε δηλώσει ότι πρέπει να επικρατήσει "η λογική" στην Ινδία, λίγες ώρες αφότου τουλάχιστον 12 ινδικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ του και εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς με στόχο στρατόπεδα "εξτρεμιστών".

Σύμφωνα με τον Πακιστανό ΥΠΕΞ, το έθνος "δεν πρέπει να ανησυχεί" για αυτή την ινδική ενέργεια, διότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι "εντελώς έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.