"Βόμβες" Μπόλτον κατά Τραμπ

-
347

Σε μια αποκαλυπτική δήλωση, προχώρησε ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ, Τζον Μπόλτον. Κατηγόρησε την κόρη και τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου ότι η προσέγγιση του πρώην αφεντικού του και της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία γίνεται με προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ομιλίας την περασμένη εβδομάδα, στο Μαϊάμι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Μπόλτον αμφισβήτησε τα πλεονεκτήματα του Τραμπ, εφαρμόζοντας την επιχειρησιακή του διάθεση στην εξωτερική πολιτική.

Η περιγραφή ήταν μέρος ενός ευρύτερου πορτρέτου που έκανε ο Μπόλτον για έναν πρόεδρο ο οποίος δεν έχει κατανοήσει τη διασυνδεδεμένη φύση των σχέσεων στην εξωτερική πολιτική και την ανάγκη για συνέπεια.

Προσωπική ή επιχειρηματική σχέση

Σύμφωνα με το NBC News, ο Μπόλτον δήλωσε σε μία συγκέντρωση των μεγαλύτερων πελατών της Morgan Stanley ότι ήταν πιο απογοητευμένος με τον Τραμπ για το χειρισμό του στα θέματα που αφορούν την Τουρκία.

Σημειώνοντας την ευρεία δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την αγορά από τον Ερντογάν του ρωσικού συστήματος S-400, o Μπόλτον δήλωσε ότι η αντίσταση του Τραμπ προς την κίνηση ήταν παράλογη.

Ο Μπόλτον δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχει μια προσωπική ή επιχειρηματική σχέση που υπαγορεύει τη θέση του Τραμπ για την Τουρκία, επειδή κανένας από τους συμβούλους του δεν είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Μπόλτον υπηρέτησε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας επί 17 μήνες, μέχρι που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον Τραμπ.