Ρέει το αίμα στη Γάζα... δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

-
108

Τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ιστραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η παλαιστινιακή αρχή κατηγορεί το Ισραήλ για σφαγή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι άλλοι 900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες. Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε τουλάχιστον 92 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από των διαδηλώσεων για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείαςε στις 30 Μαρτίου.

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα στα τζαμιά της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.

«Μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του έκανε λόγο για «μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ» λόγω της μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Η κλιμάκωση προς της τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 έχει ήδη αρχίσει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε πρωί, θα μεταδώσει απ' ευθείας την τελετή.

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, η μεγαλύτερη κόρη και ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου, που είναι επίσης σύμβουλοί του, θα συμμετάσχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαζί με εκατοντάδες αξιωματούχους των δύο χωρών.