Ρέκλινγκ: Σας καταλαβαίνω, έχετε πολλές προκλήσεις, αλλά...

-

Πολλαπλά μηνύματα εξέπεμψε από την Αθήνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ που αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προανήγγειλε ουσιαστικά και ότι η 7η αξιολόγηση έκλεισε θετικά.

Ο Ρέκλινγκ αν και δέχτηκε όσα του παρουσιάστηκαν προς το παρόν, τόνισε ότι το 2021 θα πρέπει να αρχίσουν περικοπές στις δημοσιονομικές δαπάνες.

Παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τριπλή πρόκληση, δηλαδή το μεταναστευτικό (ειδικά μετά τη φωτιά στη Μόρια όπως τόνισε), το υγειονομικό λόγω Covid και το γεωπολιτικό (ελληνοτουρκικά). Για τους τρεις αυτούς λόγους, όπως είπε, κατανοεί το γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιστρέψει σε πρωτογενές έλλειμμα, αντί για πλεόνασμα. Τόνισε όμως με νόημα ότι πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες για δημοσιονομική πολιτική.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.