Ρήγας: Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

-

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι δεδομένα και τα υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν και τις τηρούμε» τόνισε ο αν. υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, από τη Λάρισα, αναφερόμενος στην επιθετική στάση της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα στη γείτονα ότι «οφείλει να κάνει και εκείνη το ίδιο».

Ο κ. Ρήγας επισκέφτηκε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη 1η Στρατιά, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, αλλά και στο 404 Στρατιωτικό νοσοκομείο και μίλησε στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας πως «χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση με τη στάση της επιχειρεί να πείσει την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας. «Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια κράτησε αυτή τη στάση και αναγνωρίζεται διεθνώς. Εμείς επιμένουμε και λέμε στη γειτονική χώρα ότι δεν βοηθούν οι προκλήσεις.

"Η απάντηση είναι σαφής στο πολιτικό πεδίο. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι δεδομένα και τα υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν και τις τηρούμε. Άρα οφείλουν και αυτοί να κάνουν το ίδιο» σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.