Ροχανί: Το Ιράν ήδη σε οικονομικό, ψυχολογικό πόλεμο με ΗΠΑ

-

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούν για να ασκήσουν οικονομική πίεση προκειμένου να ανατρέψουν το θρησκευτικό καθεστώς της Ισλαμική Δημοκρατίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συζητήσεων με την Ουάσινγκτον.

«Το Ιράν βρίσκεται σε οικονομικό και ψυχολογικό πόλεμο με την Αμερική και τους συμμάχους της στόχος τους είναι να αλλάξουν το καθεστώς. Όμως δεν θα το επιτρέψουμε καθώς το κράτος μας και η ηγεσία είναι ενωμένα ενάντια στους εχθρούς μας», τόνισε ο Ροχανί σε ομιλία του από την πόλη Γκιλάν.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν έχει οξυνθεί μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.