Ρωσία: 745,5 δισ. ευρώ η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας

-

Το ρωσικό υπουργείο Φυσικών πόρων και Οικολογίας για πρώτη φορά υπολόγισε την αξία όλων των αποθεμάτων ορυκτού πλούτου της χώρας, που αφορά τα τέλη του 2017, ενώ εν συνεχεία η αξία αυτή θα επικαιροποιείται.

Έτσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η αξία των αποθεμάτων πετρελαίου φθάνει τα 36,6 τρισ. ρούβλια (περίπου 535 δισ. ευρώ), του φυσικού αερίου στα 11,3 τρισ. ρούβλια (περίπου 153 δισ. ευρώ), του άνθρακα τα περίπου 2 τρισ. ρούβλια (περίπου 27 δισ. ευρώ)

Εκτός των άλλων το υπουργείο Φυσικών Πόρων υπολόγισε και την αξία των αποθεμάτων σιδηρομεταλλευμάτων στα 808 δισ. ρούβλια (περίπου 11 δισ. ευρώ), διαμαντιών στα 505 δισ. ρούβλια (περίπου 7 δισ. ευρώ) και χρυσού στα 408 δισ. ρούβλια (6,5 δισ. ευρώ).

Η συνολική αξία όλων των ορυκτών και ενεργειακών αποθεμάτων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, χάλυβας, ενεργειακό κοκ, διαμάντια) ανήλθε στα 55,2 τρισ.ρούβλια (περίπου 745,5 δισ. ευρώ), είτε το 60% του ΑΕΠ για το 2017.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.