Ρωσία: Ανησυχία για αυξήσεις τιμών και ανεργία

-
102

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον ερευνητικός κέντρο Levada-Centr έδειξε ότι 62% των Ρώσων ανησυχούν με την αύξηση των τιμών στα διάφορα προϊόντα. Επίσης το 41% ανησυχεί για την αύξηση της ανεργίας ενώ το 34% ανησυχεί για τη αισθητή διαστρωμάτωση που παρατηρείται στην ρωσική κοινωνία.

Το 28% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η κατάσταση κρίσης στην οικονομία, η κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Το 19% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης το 18% των Ρώσων εκφράζει την ανησυχία του για την κρίση ηθικής και των ηθικών αξιών στην κοινωνία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 15-20 Φεβρουαρίου, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, σε δείγμα 1.600 τόμων ηλικίας 18 ετών και άνω

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) από τις αρχές του 2019 ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 1,3%. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί σε ποσοστά της τάξεως του 5,5-6% την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου. Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει εκτίναξη του πληθωρισμού κατά το ίδιο διάστημα στο 5,2-5,4%.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.