Ρωσία: Δεν έχουμε μισθοφόρους στη Λιβύη, άλλοι έχουν

-

"Οι φήμες περί παρουσίας στην Λιβύη Ρώσων μισθοφόρων βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες και διαστρεβλώσεις. Η Ρωσία έχει αντιθέτως βάσιμες  πληροφορίες για ξένους στρατιώτες εκεί από άλλες χώρες", δήλωσε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti o επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Πιότρ Ιλίτσεφ.

Σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Μάιο, αναφέρεται ότι η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner έχει αναπτύξει στην Λιβύη 1.200 μισθοφόρους.Αναφερόμενος στην έκθεση αυτή, ο Πιότρ Ιλίτσεφ δήλωσε ότι "τα στοιχεία είναι παραποιημένα, γιατί και η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση αυτή επιδίωκε να διαστρεβλώσει την πολιτική της Μόσχας στην περιοχή".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.