Ρωσία: Η Ουκρανία έστειλε 200 προβοκάτορες στη Λευκορωσία

-

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για εμπλοκή στη Λευκορωσία, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία βρίσκονται περίπου 200 εξτρεμιστές που έχουν εκπαιδευθεί στην Ουκρανία και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην χώρα.

Ο Λαβρόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λευκορώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Μακέι. Επικαλέσθηκε μάλιστα πληροφορίες, οι οποίες, όπως είπε, δεν γράφονται στις σελίδες των εφημερίδων, «για άτομα τα οποία ενδιαφέρονται πολύ ώστε να μετατρέψουν ειρηνικές διαδηλώσεις σε βίαιη αντιπαράθεση».

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν «φιλειρηνικοί άνθρωποι οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να ακουστούν».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, διέψευσε κατηγορηματικά με δήλωση που αναφέρει τα εξής:

«Η Ουκρανία δεν οργάνωσε, δεν οργανώνει και δεν προτίθεται ποτέ να οργανώσει καμία υπονομευτική δραστηριότητα εναντιον της Λευκορωσίας. Οι 200 Ουκρανοί εξτρεμιστές τους οποίους υποτίθεται ότι έστειλε η Ουκρανία είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας».

Ο Κουλέμπα την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι το Κίεβο παγώνει τις επίσημες επαφές με την Λευκορωσία και συμμερίζεται τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδίκασε τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία λέγοντας ότι δεν ήσαν ελεύθερες και αδιάβλητες. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών στην Λευκορωσία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.