Ρωσία: Η σύλληψη του Αμερικανού επιχειρηματία... βλάπτει

-

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή και ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι είναι αρνητική για την αγορά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες, της ρωσικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν.

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αυτής της κατάστασης. Η κατάσταση όμως είναι πολύ δυσάρεστη. Αυτόν τον τύπο δεν το γνώρισα ποτέ, αλλά αυτό είναι αρνητικό για την αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόστιν.

Ο όμιλος επενδυτικών κεφαλαίων Baring Vostok δραστηριοποιείται στην Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Από το 1994 έχει επενδύσει περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 70 έργα στον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα όπως και στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, στα μέσα ενημέρωσης και στο δίκτυο λιανικού εμπορίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.