Ρωσία και Κίνα οι μεγαλύτερες cyber απειλές για τις ΗΠΑ

-

Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές στον τομέα της κατασκοπείας και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο για τις ΗΠΑ και είναι πιο κοντά σήμερα από ότι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence), Ντάν Κόουτς.

«Η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρειος Κορέα προβαίνουν ευρέως σε επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, για να κλέψουν πληροφορίες, να ασκήσουν επιρροή στους πολίτες μας, ή για να διαταράξουν τις κρίσιμες υποδομές», δήλωσε ο Κόουτς.

Ο Κοόυτς επεσήμανε επίσης, ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ προσπαθούν διαρκώς να παρέμβουν στις αμερικανικές εκλογές του 2020, βελτιώνοντας τις δυνατότητες τους και χρησιμοποιώντας νέες τακτικές

Αναφερόμενος στη Ρωσία ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είπε, ότι θα συνεχίσει κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να επικεντρώνει την προσοχή της στο πως θα ενισχύσει τις κοινωνικές και φυλετικές διαμαρτυρίες, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αρχές και ασκώντας κριτική στους πολιτικούς που αντιλαμβάνεται ότι έχουν αντιρωσική στάση.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρκ Ουόρνερ από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για να προκαλέσει διαιρέσεις στην κοινωνία μας και να επηρεάσει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες», αλλά και για τια απειλές που προέρχονται από την Κίνα στον τομέα της τεχνολογίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Δευτέρα επέρριψαν εγκληματικές ευθύνες στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies Co.Ltd κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο μερικές μέρες πριν αρχίσουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.