Ρωσία: Μετά από 90 χρόνια αύξηση ορίων συνταξιοδότησης...

-

Η ρωσική κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει σταδιακά τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άνδρες και στα 63 γα τις γυναίκες κατά την διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου που θα ξεκινήσει το 2019 και θα συνεχισθεί έως το 2028 για τους άνδρες και έως το 2034 για τις γυναίκες.

Την σχετική πρόταση έκανε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το εν λόγω νομοσχέδιο.

Η σταδιακή αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, όπως είπε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός, δεν θα θίξει τους σημερινούς συνταξιούχους -περίπου 46,5 εκατομμύρια - ενώ οι συντάξεις θα αυξάνονται κάθε χρόνο κατά 1000 ρούβλια (13,5 ευρώ).

Η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων θα ξεκινήσει από τους άνδρες που γεννήθηκαν το 1959 και τις γυναίκες που γεννήθηκαν το 1964, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν το 2020 σε ηλικία 61 και 56 ετών αντίστοιχα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα σημερινά συνταξιοδοτικά όρια είχαν ορισθεί στα μέσα του περασμένου αιώνα και παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο μέχρι σήμερα παρά την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και παρά τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και στους όρους εργασίας. Γι αυτό συνέχισε, ήρθε ο καιρός που έπρεπε να αλλάξουν και τα συνταξιοδοτικά όρια

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.