Ρωσία: Ο Πούτιν διόρισε κυβερνήτη έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Kickboxing

-

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διόρισε σήμερα στην θέση του κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Καλμίκια, στην οποία ζει ο μοναδικός βουδιστικός λαός της Ευρώπης, τον 38χρονο Μπατού Χάσικοφ πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του Kickboxing.

O Χάσικοφ, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Δημοκρατία της Καλμίκια, που είναι υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει πρωτεύουσα την πόλη Ελίστα και το έδαφος της καλύπτεται κυρίως από στέπα και είναι αραιοκατοικημένο.

Ο Μπατού Χάσικοφ είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Μπατού Χάσικοφ έχει αναδειχθεί επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο kickboxing, έχει αρκετές διακρίσεις σε άλλες πολεμικές τέχνες, μεταξύ των οποίων το σάμπο και την πάλη.

Τον Μάρτιο του 2008 εξελέγη βουλευτής στη Καλμίκια και το 2012 έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) εκπροσωπώντας σ’ αυτό τη Δημοκρατία της Καλμίκια, ενώ το 2017 ο αθλητής, με διεθνείς διακρίσεις, έγινε σύμβουλός του προέδρου του οργανισμού της Ρωσικής Νεολαίας.

Ο Χάσικοφ έχει παίξει σε έξι ρωσικές κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων «η Μάχη με την σκιά Ν2 : η ρεβάνς», «Η Μάχη με την σκιά 3D: Ο τελευταίος γύρος» «Τα κόκκινα βουνά» και «Ο πολεμιστής».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.