Ρωσία: Προστασία δορυφόρων από τα διαστημικά σκουπίδια

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Roscosmos ετοιμάζει μια «ασπίδα» για την προστασία των δορυφόρων από τα διαστημικά σκουπίδια και έχει ήδη καταθέσει την πατέντα για αυτό, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Rospatent).

Η συσκευή αποτελείται από μια προστατευτική ασπίδα δύο επιπέδων από αλουμίνιο, χάλυβα ή χαλκό με διάφορα στοιχεία σε σχήμα κώνου στην επιφάνεια. Οι κορυφές των κωνοειδών στοιχείων επικαλύπτονται με ένα κράμα μεγάλης αντοχής. Τα κενά μεταξύ των κώνων είναι γεμάτα με συνθετικό υλικό.

Μετά τη σύγκρουση, το αντικείμενο θα σπάει σε μικρότερα κομμάτια, χάνοντας κάποια ενέργεια και τα θραύσματα θα φεύγουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, χτυπώντας τη βάση του προστατευτικού καλύμματος σε σχήμα κώνου. Το κωνικό σύστημα αναμένεται να είναι 10% ελαφρύτερο από μια επίπεδη ασπίδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.