Ρωσία: Στοχοποίηση Αμερικανού επιχειρηματία από τη Μόσχα

-
Για την Μέση Ανατολή συνομίλησαν Ρώσοι και Αμερικανοί - Επεισόδιο στην Αραβική Θάλασσα

Οι ρωσικές δικαστικές αρχές θεωρούν ως ύποπτο τον Αμερικανό Μάικλ Κάλβι, ιδρυτή του ομίλου επενδυτικών κεφαλαίων Baring Vostok, για υπεξαίρεση ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (37,5 εκ. δολαρίων) από την τράπεζα Vostotsni Express με συμμετοχή και της εισπρακτικής εταιρείας «Pervoe Collektorskoye Buro» στα γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες.

«Η ανάκριση διαπίστωσε ότι ο Κάλβι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η εταιρεία 'Pervoe Collektorskoye Buro' που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ομίλου είχε ένα χρέος 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, διοργάνωσε την πώληση των μετοχών της στην τράπεζα Vostotsni Express, γεγονός που οδήγησε ουσιαστικά στην υπεξαίρεση αυτού του ποσού», δήλωσε ο ανακριτής στο δικαστήριο. |

Ο συνεργάτης του ομίλου επενδυτικών κεφαλαίων στον οικονομικό τομέα, Φιλίπ Ντελπάλ, αρνήθηκε την ενοχή του στην υπεξαίρεση του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, δηλώνοντας: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία, δεν είχα καμία ανάμιξη στην υπόθεση που αναφέρει η ανάκριση», δήλωσε ο Ντελπάλ προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να ζήσει στην Μόσχα.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση της εταιρείας Baring Vostok, μετέδωσε ότι τέσσερις συνεργάτες της μεταξύ των οποίων και ο Κάλβι κρατούνται στο πλαίσιο της διαμάχης με την τράπεζα Vostotsni Express. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι όλες οι σχετιζόμενες με αυτήν εταιρείες, όπως και η τράπεζα Vostotsni Express, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Η Ανακριτική Επιτροπή ζήτησε από το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας να συλλάβει τον Κάλβι. Ως ύποπτοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, θεωρούνται επίσης άλλα πέντε στελέχη της εταιρείας.

Ο όμιλος επενδυτικών κεφαλαίων Baring Vostok που εξειδικεύεται σε επενδύσεις στην Ρωσία και άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, έχει επενδύσει από το 1994 μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 70 σχέδια στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, στον ενεργειακό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες και στα Μέσα ενημέρωσης, όπως και στο δίκτυο λιανεμπορίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.