Ρωσία: Τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την πανδημία προς ενίσχυση

-
Η Ρωσία ενδιαφέρεται για προώθηση της συνεργασίας με την ΕΕ

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις προσπαθoύν να χρησιμοποιήσουν την πανδημία του κορονοϊού για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να στρατολογήσουν νέους υποστηρικτές μεταξύ εκείνων που απέρριψαν την αντίδραση των κυβερνήσεων στην κρίση, σημείωσε μιλώντας στο Sputnik o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Όλεγκ Σιρομολότωφ.

Η πανδημία αποκάλυψε την αδυναμία ορισμένων εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης να αντιδράσουν γρήγορα σε κρίσεις και έχει εκθέσει την ευπάθεια ορισμένων χωρών σε τρομοκρατικές απειλές, παρόλο που ο ίδιος ο κορονοϊός δεν είναι φαινόμενο που σχετίζεται με τη βιοτρομοκρατία τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, βλέπουμε ότι οι τρομοκρατικές δομές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση που προέκυψε υπό το πρίσμα της πανδημίας για να ενισχύσουν την επιρροή τους, να προωθήσουν τη μισάνθρωπη ιδεολογία και να στρατολογήσουν νέους υποστηρικτές, κυρίως μεταξύ εκείνων που διαφωνούν με τις κυβερνητικές ενέργειες κατά της κρίσης» είπε ο Σιρομολότωφ.

Η Μόσχα είναι απόλυτα πεπεισμένη για την ανάγκη καθορισμού συγκεκριμένων αποτελεσματικών μέτρων για την αποτροπή της «χρήσης βιολογικών παραγόντων για παράνομους σκοπούς» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας την πρωτοβουλία της Ρωσίας το 2016 για τη σύνταξη διεθνούς σύμβασης για τον έλεγχο πράξεων χημικής και βιολογικής τρομοκρατίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.