Ρωσίδα δημοσιογράφος αυτοπυρπολήθηκε μετά από έρευνα στο σπίτι της

-

Η αρχισυντάκτρια ενός ανεξάρτητου ρωσικού ιστοτόπου αυτοπυρπολήθηκε και απεβίωσε, μετά από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της, στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο το κίνημα Open Russia.

Προτού αυτοκτονησει ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook τη φράση: «Φταίει η Ρωσική Ομοσπονδία».

H σελίδα της στο FB είχε 5.000 ακόλουθους. Δεν ξέρουμε την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου.

Главный редактор Koza.Press Ирина Славина подожгла себя у здания ГУ МВД России по Нижегородской области

Ο ιστότοπος Koza.Press, που εδρεύει στην πόλη Νίζνι του Νόβγκοροντ, ανέφερε ότι η Ιρίνα Σλαβίνα έβαλε τέλος στη ζωή της μπροστά από το κτίριο της γενικής διεύθυνσης της τοπικής αστυνομίας. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατό της, σημειώνοντας ότι το σώμα της «έφερε πολύ σοβαρά εγκαύματα». Η αστυνομία ωστόσο δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο θάνατός της συνδέεται με αστυνομικές έρευνες, δεδομένου ότι η Σλαβίνα είχε εξεταστεί απλώς ως μάρτυρας στην υπόθεση και δεν ήταν κατηγορούμενη.

Ο Ναβάλνι ήδη έκανε δηλώσεις ότι η κυβέρνηση την οδήγησε στην αυτοκτονία.

Φίλοι της είπαν ότι ο ενημερωτικός ιστότοπος της Ιρίνα Σλαβίνα δημοσίευε αντιπολιτευόμενα άρθρα.

Την Πέμπτη η Σλαβίνα ανέφερε ότι αστυνομικοί και άνδρες των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, νωρίς το πρωί. Αναζητούσαν στοιχεία για τις σχέσεις της με την Ανοιχτή Ρωσία, το αντιπολιτευόμενο κίνημα που ίδρυσε ο πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

«Δεν ήξερα τίποτα για την υπόθεση αυτή»,  είπε εκείνη, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί κατείσχαν σημειωματάρια, υπολογιστή, λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα που ανήκαν στον σύζυγο και στην κόρη της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.