Ρωσικά ελικόπτερα αγόρασε η Τουρκία... προάγγελος εξελίξεων;

-

Η ρωσική JSC Russian Helicopters παρέδωσε τρία ελικόπτερα Ka-32 στην Τουρκία, παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλός της Αντρέι Μπογκίνσκι. Πρόσθεσε δε ότι διεξάγονται συζητήσεις για την προμήθεια επιπλέον ελικοπτέρων. Ρωσία και Τουρκία είχαν υπογράψει την συμφωνία για τα εν λόγω ελικόπτερα έναν χρόνο πριν κατά τη διάρκεια του Eurasia Airshow στην Αττάλεια.

Τα ελικόπτερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική Hurriyet, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ότι θα χρησιμοποιηθούν για αεροπυρόσβεση. Ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτήρισε “πολλά υποσχόμενη” την τουρκική αγορά λόγω του μεγέθους της χώρας και της ανάγκης αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Τα ρωσικά ελικόπτερα παραδίδονται στην Τουρκία σε μια περίοδο όπου η ένταση με τις ΗΠΑ για το σύστημα S-400 και την παράδοση ή μη των μαχητικών F-35 έχει κορυφωθεί. Σίγουρα η παράδοση των ρωσικών ελικοπτέρων μπορεί να μεταφραστεί και ως ανοιχτή τουρκική απειλή προς τη Δύση… Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές; Εγκαταλείπει τα F-35 για τα Su-57; Θα δείξει.

ΠΗΓΗ: defence-point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.