Ρωσικές ασκήσεις στον Καύκασο και στη Μαύρη Θάλασσα με τεστ κορονοϊού

-

Από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, 12.900 στρατιώτες θα πάρουν μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις που ανακοίνωσε η Ρωσία, με την επωνυμία «Καύκασος -2020».

Οι ναυτικές και χερσαίες ασκήσεις θα διεξαχθούν στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, με τη συμμετοχή επτά χωρών και συγκεκριμένα της Κίνας, του Πακιστάν, του Ιράν, της Λευκορωσίας, της Βιρμανίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ο στόχος είναι «κοινές στρατιωτικές δράσεις από μια ομάδα που θα συγκροτείται από δυνάμεις των εν λόγω χωρών».

Πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία και έως 250 άρματα μάχης και σχεδόν 200 συστοιχίες πυροβολικού θα μετάσχουν στις ασκήσεις για τις οποίες θα κινητοποιηθούν συνολικά 80.000 άτομα.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης Βαντίμ Αστάφιεφ, στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 ξένοι στρατιωτικοί.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν ήδη μεταφέρει 100 Κινέζους στρατιωτικούς στην περιοχή του Αστραχάν, ενώ όλοι οι αφιχθέντες Κινέζοι πριν αναχωρήσουν από την Κίνα υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.